دولت «عربستان سعودي» به دليل كيفيت بالاي سرويسدهي به گردشگران و حفاظت از آثار تاريخي، گواهينامهي «ايزو» دريافت كرد.
به گزارش ايسنا، روز گذشته يكي از مسوولان «كميسيون گردشگري و آثار تاريخي عربستان سعودي» (SCTA) اعلام كرد اين سازمان به دليل تلاشهاي مداوم در سالهاي اخير براي جذب گردشگر و كيفيت بالاي خدمات ارائه شده به گردشگران موفق به كسب گواهينامهي «ايزو» گرديده است.
گواهينامه «ايزو» به دليل كيفيت بالاي خدمات ارائه شده به گردشگران عربستان كه بخش اعظم آنها گردشگران مذهبي هستند و همچنين اجراي چندين پروژه مرمت آثار تاريخي اين كشور و استفاده از جديدترين فناوريها براي كاوش در محوطههاي تاريخي عربستان كميسيون گردشگري و آثار تاريخي عربستان سعودي اعطاء شده، اين در حالي است كه كمتر از دو هفته از برگزاري «اكسپو گردشگري» در شهر «جده» در راستاي تلاشهاي دولت عربستان براي كسب درآمد سالانه 60 ميليارد ريالي از محل صنعت گردشگري ميگذرد.
در اين نمايشگاه چهار روزه كه از 20 دسامبر آغاز شده و تا 23 دسامبر ادامه داشت، جاذبههاي گردشگري عربستان و فرصتهاي سرمايهگذاري در اين كشور به بازديدكنندگان معرفي شدند.
درحال حاضر، در حدود 51 درصد گردشگران عربستان، گردشگران داخلي، 23 درصد گردشگران مذهبي و مابقي گردشگراني هستند كه براي بازديد از جاذبههاي گردشگري و تاريخي عربستان به اين كشور سفر ميكنند.
دولت عربستان همچنين با پيشبيني رشد پنج درصدي گردشگرانش در سال جاري ميلادي نسبت به سال 2009، قصد دارد تا سال 2015، درآمدهاي اين كشور از محل صنعت گردشگري را دو برابر كند، اين درحالي است كه درآمد عربستان از محل صنعت گردشگري در سال 2009، در حدود 18 ميليارد دلار بود.
صنعت گردشگري به ويژه گردشگري مذهبي در كنار صادرات نفت و گاز از منابع اصلي درآمد دولت عربستان محسوب شده و در حدود 20 تا 25 درصد نيروي كار اين كشور در صنعت گردشگري و صنايع مرتبط به كار اشتغال دارند.
عربستان در حدود هزار سال پيش از ميلاد مسيح (ع) در محل تلاقي راههاي تجاري مردم تمدنهاي كهن بوده كه حاصل آن، وجود شهرهاي تاريخي متعدد در اين كشور است. يكي از اين مناطق، شهري خشتي است كه حتا در انجيل به آن اشاره شده است.
ديگر جاذبهي گردشگري عربستان كه كارشناسان آن را همرده با شهر تاريخي پترا در اردن ميدانند، شهر سنگي نباتين است كه بين سالهاي 65 پيش از ميلاد مسيح (ع) تا 106 ميلادي ساخته شده است.
اكنون اقدامات لازم براي افزايش ظرفيت هتلهاي اين كشور از 118هزار اتاق به 254هزار اتاق انجام شدهاند تا به اين وسيله، زمينه براي اشتغال نزديك به يكميليون نفر از نيروي كار اين كشور در صنعت گردشگري فراهم شود.
مقامات عربستاني همچنين از احداث يك خط ويژه ترن براي انتقال گردشگران به 21 جاذبهي گردشگري اين كشور در مناطق ساحلي درياي سرخ خبر دادند. اقداماتي نيز در راستاي تبديل شدن محوطههاي تاريخي مناطق شرقي اين كشور و جزيرهي فاراسان به مقاصد گردشگري درحال انجاماند كه پيشبيني ميشود تا پايان سال جاري ميلادي اين مناطق ميزبان گردشگران باشند.
البته كارشناسان قوانين سختگيرانهي دولت عربستان را دربارهي غيرمسلمانان، بويژه براي بانوان، ازجمله ممنوع بودن ورود آنها به برخي مكانها، چالشي در مسير توسعهي صنعت گردشگري عربستان ميدانند.
www.mahdipc.tk









سایت خدماتی تک بیست